Dušená slepice po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 45 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 222 mg
- Draslík 698.9 mg
- Vláknina 3748.3 mg
- Vitamín A 3748.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici rozporcujeme, každou porci dobře pod tekoucí studenou vodou omyjeme, posypeme solí, pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, na něm osmažíme oloupanou, na kousky nakrájenou cibuli, potom opečeme připravené porce slepice, posypeme moukou, vše zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme přibližně 120 minut.
-
3
Měkké porce slepice rozdělíme na talíře, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.