Grilovaná veka s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Veka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 48.3 mg
  • Vláknina 586.5 mg
  • Vitamín A 586.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme 80 g změklého másla, bazalku a nasekané oříšky. Dále prolisujeme do misky česnek a vše pořádně zamícháme. Veku podélně nařízneme a namažeme vytvořeným máslem.

  • 2

    Alobal vymažeme obyčejným máslem a zabalíme do něho veku. Tu dáme na kraj rozehřátého grilu, kde necháme veku opékat. Jakmile je kůrka příjemně křupavá, nakrájíme na menší části a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu