Jednoduché domácí langoše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 41 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 69.7 mg
- Draslík 98.1 mg
- Vláknina 1400 mg
- Vitamín A 1400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a víno. Přidáme změklé máslo a žloutek, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.
-
2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.
-
4
Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich bochánky a necháme je chvíli kynout. Z nakynutých bochánků utvoříme kulaté langoše.
-
5
V pánvi rozpálíme olej a na něm langoše upečeme dozlatova.