Jednoduché domácí langoše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí
  • 150 ml Voda pitná
  • 50 ml Víno bílé
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 69.7 mg
  • Draslík 98.1 mg
  • Vláknina 1400 mg
  • Vitamín A 1400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a víno. Přidáme změklé máslo a žloutek, přisypeme smíchané oba druhy mouky. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu cukr.

  • 2

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme vodu. Po ukončení programu z pekárny formu vyndáme a vyjmeme z ní hotové těsto.

  • 4

    Pracovní plochu posypeme moukou a těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Vytvoříme z nich bochánky a necháme je chvíli kynout. Z nakynutých bochánků utvoříme kulaté langoše.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a na něm langoše upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu