Zapečené matjesy s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 996 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 74 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 1002.8 mg
- Draslík 1051.4 mg
- Vláknina 10709 mg
- Vitamín A 10709 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme polovinu brambor, matjesy a vejce. Směs posypeme petrželovou natí a zakryjeme druhou polovinou brambor.
-
3
Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme sýrovou směsí a pečeme, až sýr zezlátne.