Zapečené matjesy s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 850 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 800 g Matjesy - filet
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Voda pitná
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 996 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 1002.8 mg
  • Draslík 1051.4 mg
  • Vláknina 10709 mg
  • Vitamín A 10709 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme polovinu brambor, matjesy a vejce. Směs posypeme petrželovou natí a zakryjeme druhou polovinou brambor.

  • 3

    Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme sýrovou směsí a pečeme, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu