Karbanátky z matjesů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 43 g
- Sodík 843 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 286.9 mg
- Draslík 212.1 mg
- Vláknina 4106 mg
- Vitamín A 4106 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme nadrobno, matjesové filety umeleme. V míse umícháme kompaktní hmotu z masa, slaniny, vajec, pepře, strouhanky a smetany.
-
2
Ze směsi tvoříme menší karbanátky a smažíme je po obou stranách na oleji.