Šolet s pohankou a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 33 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 193.3 mg
- Draslík 270.1 mg
- Vláknina 8830.8 mg
- Vitamín A 8830.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci převaříme vodu, necháme ji vychladnout, vysypeme do ní fazole a necháme je celou noc namočené.
-
2
Umyté maso nakrájíme na velké kusy, které osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli a na oleji a cibuli opečeme maso z obou stran. Maso posypeme mletou paprikou, přisypeme fazole, zalijeme vodou a pod poklicí vaříme přibližně 120 minut doměkka. Před dokončením vaření vmícháme do jídla uvařenou pohanku, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, opět hrnec přiklopíme poklicí, vložíme ho do teplé trouby a udržujeme teplé až do podávání.