Těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Droždí
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 143 mg
  • Vláknina 5900 mg
  • Vitamín A 5900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme rozklepnuté vajíčko a přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.

  • 4

    Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.

Komentáře k receptu