Kančí guláš kořeněný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 100 g Chléb konzumní
  • 8 g Sůl
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 g Nové koření celé
  • 5 g Jalovec
  • 3 g Kmín celý
  • 3 g Koriandr celý
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Majoránka
  • 1000 g Kančí maso
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 176.7 mg
  • Vláknina 5108.3 mg
  • Vitamín A 5108.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prorostlejší kančí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky. Celý pepř, nové koření, tymián, jalovec, kmín, koriandr roztlučeme v hmoždíři.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu, trochu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Přiložíme kostky masa, osmahneme, promícháme a přisypeme koření z hmoždíře, přidáme rajčatový protlak, osolíme, krátce orestujeme, přidáme bobkový list, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec guláš okořeníme majoránkou, zahustíme kousky chleba, pár minut ještě povaříme a odstavíme.

Komentáře k receptu