Pravá selská bramboračka

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Kapusta hlávková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 60 g Jíška instantní
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1123 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 3021.5 mg
  • Vláknina 39500.6 mg
  • Vitamín A 39500.6 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 182.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě.

  • 2

    Během vaření přidáme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, kmín, majoránku a spařenou nakrájenou kapustu.

  • 3

    Když se polévka začne vařit zahustíme jí tmavou jíškou a dovaříme. Přidáme na másle podušené, nadrobno nakrájené houby, prolisovaný česnek, pepř a petrželku.

  • 4

    Dle chuti osolíme.

  • 5

Komentáře k receptu