Želé s citronem a bezovými květy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 46.9 mg
- Vláknina 3041.2 mg
- Vitamín A 3041.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nachystáme okvětí černého bezu, ze kterého musíme odstranit hmyz, a kůru ze tří dobře omytých a osušených citronů nakrájených na širší dlouhé proužky. Ze zbylých citronů i z citronů bez kůry vymačkáme šťávu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr citronové šťávy, proužky kůry ze tří citronů a želírovací cukr; okvětí černého bezu přidáme až směs začne silně bublat. Za neustálého míchání vaříme 4 minuty, sejmeme z ohně, vytáhneme proužky citronové kůry, květy černého bezu a lijeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. Sklenice naplníme po okraj a dobře uzavřeme.