Celozrnný půlkilový chéb z domácí pekárky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 380 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 15 g Droždí
  • 270 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 17622.8 mg
  • Vitamín A 17622.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku a pekárnu zapneme.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu nebo vařečce vychladnout.

Komentáře k receptu