Chléb s ovesnými vločkami z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 6 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 282.8 mg
- Vláknina 17056.3 mg
- Vitamín A 17056.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, postupně přisypeme oba druhy mouky, šrot a vločky, přidáme koření. Doprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
-
4
V průběhu cyklu hnětení – míchání zkontrolujeme hustotu těsta, v případě nutnosti přilijeme vodu. Suroviny totiž obsahují hodně vlákniny a potřebují více vody.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb v ní necháme téměř vychladnout a teprve pak ho opatrně vyklepneme.