S petrželí candát
Suroviny
- 900 g Candát obecný
- 100 g Máslo čerstvé
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 300 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šalotka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Šunka Serrano
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 25 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 40.7 mg
- Draslík 177.5 mg
- Vláknina 3117.5 mg
- Vitamín A 3117.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žeberních kostí zbavíme filety z candáta a nakrájíme na porce po 200 g. Polovinu másla rozehřejeme ve woku.
-
2
Osušíme filety, osolíme, poprášíme moukou a dáme je do woku kůží dolů a 4 minuty pečeme. Otočíme a ještě 1 minutu pečeme.
-
3
Filety přendáme na talíř a do woku dáme druhou část másla, nakrájenou šalotku a šunku. Opečeme a zalijeme bílým vínem, které necháme vyvařit. Přidáme nasekanou petržel, smetanu, povaříme, osolíme a opepříme.
-
4
Spaříme fazolové lusky, prohodíme na másle a dáme na talíř. Položíme na ně rybu a přelijeme omáčkou.
-
5
Ihned podáváme.