Černý zajíc
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Švestky sušené
- 300 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 2 ks Jalovec
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 kg Zaječí maso
- 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 23 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 226.1 mg
- Draslík 1663.6 mg
- Vláknina 13708.2 mg
- Vitamín A 13708.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0.2 mg
- Vitamín C 56.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme.
-
2
Ihned podáváme.