Malý bílý chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 1 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 113.2 mg
- Vláknina 408.8 mg
- Vitamín A 408.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, na ni přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme čerstvé droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,5 kg a středně propečenou kůrku.
-
3
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou a necháme ho pomalu vychladnout.
-
4
Kráječem na chleba ho můžeme krájet už krátce po upečení, pro krájení nožem by ale měl být studený.