Trvanlivý chléb z kvasu s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 388.3 mg
- Vláknina 4461.7 mg
- Vitamín A 4461.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a uvaříme v dostatečném množství vody. Uvařené oloupeme a prolisujeme, případně nastrouháme najemno.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme 2,5 dl vody, 100 g žitného kvasu, přisypeme mouku s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu třtinový cukr.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, stiskneme tlačítko Start.
-
4
Při zvukovém signálu pekárny pro přidání přísad do formy vložíme prolisované brambory.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme utěrkou a necháme ho vychladnout.