Jablka flambovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 139.7 mg
- Vláknina 4050 mg
- Vitamín A 4050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a dužinu pokrájíme na tenké dílky.
-
2
Připravíme pánev, do které vložíme cukr a med. Necháme cukrovo-medovou směs zkaramelizovat. Potom do ní vložíme jablka a opatrně je v ní obalíme. Zasypeme perníkovým kořením a přelijeme slivovicí.
-
3
Zapálíme slivovici a necháme na pánvi přibližně 1 minutu flambovat.