Cibule plněná králičím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Králičí stehna
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 185.1 mg
  • Vláknina 4519.8 mg
  • Vitamín A 4519.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V jedné třetině seřízneme cibule a dáme péct v předehřáté troubě na soli při 180 stupních, než se začnou vnitřní vrstvy vysunovat ven.

  • 2

    Vnitřek vydlabeme a rozsekáme najemno.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme přední nohy králíka a poté je obereme.

  • 4

    Připravíme světlou jíšku na bešamel z másla a mouky, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a necháme půl hodiny provařit.

  • 5

    Smícháme maso s bešamelem, nasekanou cibulí, osolíme, opepříme, přidáme kerblík a touto směsí naplníme cibule.

  • 6

    Dáme krátce zapéct a podáváme.

Komentáře k receptu