Madeira chlebíček s mandlovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr třtinový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 110 g Mandle
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 274.2 mg
  • Vláknina 4502.7 mg
  • Vitamín A 4502.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme a oloupeme. Větší část - 100 g - mandlí umeleme, zbývající nakrájíme na plátky a ty osmahneme na suché rozpálené pánvi.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní likér, přidáme vejce, vanilkový cukr, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, mleté mandle a prášek do pečiva.

  • 3

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny umícháme do těsta ručně v míse a pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 5

    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu a pak už dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

  • 7

    V misce rozmícháme práškový cukr s vodou, touto polevou povrch chlebíčku potřeme a na ni nasypeme plátky opražených mandlí.

Komentáře k receptu