Telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 83 g
- Sodík 900 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 207.5 mg
- Draslík 880.1 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolíme, opepříme telecí hrudí a na pánvi na oleji opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče, zalijeme vínem a v předehřáté troubě dusíme, dokud se víno neodpaří při teplotě 150 stupních.
-
2
Maso zalijeme demi glace a dusíme doměkka. Maso neustále přeléváme, aby mělo lesklý vzhled.
-
3
Nakonec výpek zjemníme máslem a podáváme.