Bítovská bašta
Suroviny
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 10 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 kg Hovězí maso přední
- 2 kg Vepřový bok
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1546 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 142 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 1065.2 mg
- Vláknina 4542.2 mg
- Vitamín A 4542.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme hovězí maso a bůček dáme péct.
-
2
Poté obě masa umeleme.
-
3
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a podlijeme vývarem z výpeku.
-
4
Přidáme červenou mletou papriku, vložíme umleté maso a koření, podlijeme vývarem z masa a dusíme.
-
5
Strouhankou zahustíme a podáváme.