Chlebové bochánky s parmazánem
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná celozrnná
- 75 g Sýr Parmezán
- 350 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 5 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 15.5 mg
- Vláknina 1689.3 mg
- Vitamín A 1689.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, nastrouhaný Parmezán a pepř, vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.
-
4
Rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme z nich koule, ty vložíme do olejem lehce vymazaného pekáče, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů, dokud bochánky nemají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.