Chlebové bochánky s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 25.8 mg
  • Draslík 15.5 mg
  • Vláknina 1689.3 mg
  • Vitamín A 1689.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečicí nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme sušené mléko, nastrouhaný Parmezán a pepř, vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami vložíme do přístroje, nastavíme na program "těsto", zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučněnou pracovní plochu a prohněteme.

  • 4

    Rozdělíme na 12 dílů, vytvoříme z nich koule, ty vložíme do olejem lehce vymazaného pekáče, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout, dokud nemají dvojnásobný objem. Potom je potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů, dokud bochánky nemají zlatavou barvu. Můžeme podávat teplé i studené.

Komentáře k receptu