Sladký bochánek s cukrovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 5 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 10.2 mg
- Vláknina 358.7 mg
- Vitamín A 358.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
-
2
Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přidáme rozinky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
-
5
Během pečení připravíme cukrovou polevu - zahřejeme lžíci vody a v ní mícháme do rozpuštění lžíci krupicového cukru.
-
6
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme cukrovou polevou a necháme vychladnout.