Jablečný džem s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 2 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 322.7 mg
- Vláknina 12812.5 mg
- Vitamín A 12812.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušená jablka necháme několik hodin namáčet ve vodě, aby změkla. Poté smícháme s cukrem, nadrobno nasekanými mandlemi a šťávou vymačkanou z citronu. Za stálého míchání cca 40 minut povaříme.
-
2
Do směsi přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozlijeme do sklenic, vzduchotěsně uzavřeme a necháme vychladnout.