Halibut v alobalu
Suroviny
- 250 g Sójové výhonky
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Halibut atlantický
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej sójový
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 94 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 457.3 mg
- Vláknina 7275.5 mg
- Vitamín A 7275.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Halibuta omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
2
Olej sezamový a sójový rozehřejeme na pánvi a osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a zázvor.
-
3
Na 180 stupňů předehřejeme troubu.
-
4
Sójové klíčky omyjeme a necháme okapat. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme. Sladké lusky očistíme, nakrájíme na kousky dlouhé 2cm.
-
5
Zeleninu dáme do pánve, podlijeme sójovou omáčkou a sherry. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 8 minut.
-
6
Na plech dáme alobal, na něj položíme zeleninu a rybu. Alobal přeložíme a stiskneme spoje.
-
7
Pečeme 15 minut.
-
8
Ihned podáváme s dušenou zeleninou.