Žralok s omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 61 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 209.4 mg
- Draslík 304.3 mg
- Vláknina 157 mg
- Vitamín A 157 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostíme žraločí steaky a stáhneme kůži. Omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
-
2
Máslo s olejem rozehřejeme ve woku. Osmahneme rybu z obou stran 6 minut, poté odložíme do tepla.
-
3
Do hrnce nalijeme šlehačku a sherry, uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a polovina tekutiny se nevypaří. Přidáváme po troškách máslo a vyšleháme. Omáčku osolíme a opepříme.
-
4
Steaky dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a podáváme.