Ryba na luskách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Mrkev kořen
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.4 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 80.4 mg
  • Draslík 272.3 mg
  • Vláknina 7280.5 mg
  • Vitamín A 7280.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyjeme lusky a nakrájíme šikmo na 1 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na zkosené plátky.

  • 2

    Máslo rozehřejeme v hrnci a osmahneme mrkev, přidáme sůl, pepř a podusíme 2 minuty lusky. Podlijeme rybím vývarem a necháme vyvařit tekutinu o třetinu. Přidáme smetanu a povaříme 10 minut.

  • 3

    Rozmícháme solamyl ve studené vodě, přilijeme do základu a necháme přejít varem.

  • 4

    Na malé kousky nakrájíme rybu, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme k zeleninové směsi. Pod pokličkou necháme 5 minut provařit.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu