Ryba s rebarborou na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 300 g Reveň (Rebarbora)
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.37 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 89.2 mg
  • Draslík 427.6 mg
  • Vláknina 6353.5 mg
  • Vitamín A 6353.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme a na malé kostky nakrájíme rybu. Pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přikrytou dáme do lednice.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozpálíme v hrnci olej, osmahneme cibuli a přidáme prolisovaný česnek.

  • 3

    Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké kousky. Přidáme k cibuli a podusíme 3 minuty. Přidáme cukr a kari. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme zbylou citronovou šťávu, sůl, pepř, smetanu a přivedeme do varu. Vaříme 10 minut.

  • 4

    Do omáčky přidáme rybu nakrájenou na kostky a prohřejeme 5 minut, aby dosáhla varu.

  • 5

    Rybí kari posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu