Ryba s rebarborou na kari
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 300 g Reveň (Rebarbora)
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 0.37 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 89.2 mg
- Draslík 427.6 mg
- Vláknina 6353.5 mg
- Vitamín A 6353.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a na malé kostky nakrájíme rybu. Pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přikrytou dáme do lednice.
-
2
Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozpálíme v hrnci olej, osmahneme cibuli a přidáme prolisovaný česnek.
-
3
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké kousky. Přidáme k cibuli a podusíme 3 minuty. Přidáme cukr a kari. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme zbylou citronovou šťávu, sůl, pepř, smetanu a přivedeme do varu. Vaříme 10 minut.
-
4
Do omáčky přidáme rybu nakrájenou na kostky a prohřejeme 5 minut, aby dosáhla varu.
-
5
Rybí kari posypeme petrželkou a ihned podáváme.