Mník s rýží
Suroviny
- 600 g Rajčata
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 600 g Mník
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 94 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 1240.7 mg
- Vláknina 10736.2 mg
- Vitamín A 10736.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mníka očistíme, nakrájíme na kousky, zbavíme kostí a omyjeme. Z odřezků ryby, z kostí, očištěné zeleniny, cibule a soli uvaříme vývar a přecedíme.
-
2
Kousky rybího masa opečeme v kastrole na oleji. Přidáme nasekaný česnek, omytá, na dílky nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Vše chvíli podusíme.
-
3
V rybím vývaru uvaříme propláchnutou rýži doměkka a scedíme.
-
4
Rýži upravíme do středu talířů a okolo obložíme kousky ryby s rajčaty. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.