Arabské lívance s ořechy
Suroviny
- 15 g Ořechy vlašské
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 5 g Rozinky tmavé
- 50 g Krupička dětská
- 3 kávová lžička Soda jedlá
- 4 dl Voda pitná
- 0.58 dl Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Droždí sušené
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 35.7 mg
- Vláknina 1996.3 mg
- Vitamín A 1996.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si nejprve připravíme kvásek. Rozmíchané droždí, cukr a vodu necháme kynout na teplém místě 10 - 15 minut. V míse smícháme mouku, dětskou krupičku, jedlou sodu a 2,5 dl vody, vytvoříme hladké těsto, do něj zapracujeme vykynutý kvásek. Těsto musí být husté, ale zároveň tekuté.
-
2
Lívance pečeme v lívanečníku nebo na pánvi bez oleje po jedné straně, poté je vyndáme na talíř. Na neopečenou stranu umístíme náplň, připravenou smícháním jemně nasekaných ořechů, moučkového cukru, rozinek a skořice. Lívanec s náplní přeložíme a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji.
-
3
Podáváme teplé, pokapané medem.