Koláč s datlovou směsí
Suroviny
- 200 g Datle
- 50 g Mandle
- 120 g Máslo čerstvé
- 125 g Cukr krupice
- 10 g Strouhanka
- 100 g Cukr moučkový
- 10 g Kokos strouhaný
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Cukr vanilka
- 1 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 16 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 249.3 mg
- Vláknina 5105.3 mg
- Vitamín A 5105.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupicový cukr smícháme v míse s moukou, práškem do pečiva, moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme měkké máslo a vypracujeme těsto.
-
2
Datle vypeckujeme, nakrájíme na kousky, zalijeme 1 dl vody a za stálého míchání vaříme 5 minut. Poté datle rozmícháme s medem, citronovou šťávou, rozsekanými oříšky a skořicí.
-
3
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto. Okraje těsta zvedneme, do středu nalijeme datlovou směs.
-
4
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.
-
5
Můžeme ozdobit půlenými mandlemi a kokosem.