Krupicový koláč a citronovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 600 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 84 mg
  • Vláknina 873.5 mg
  • Vitamín A 873.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo s moučkovým cukrem, přidáme vejce, vanilkový cukr a vše našleháme. Přisypeme 400 g cukru krupice smíchaného s kypřicím práškem a sodu, vše promícháme, nakonec ještě do těsta zamícháme jogurt.

  • 2

    Vymažeme formu a těsto do ní vlijeme.

  • 3

    Mandle spaříme, oloupeme, rozpůlíme a dáme je na těsto. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    V době, kdy se koláč peče si připravíme polevu. V hrnci ohřejeme vodu, rozpustíme 200 g cukru, vlijeme citronovou šťávu, 10 minut necháme povařit a pak odstavíme z ohně, necháme vychladnout.

  • 5

    Polevu ihned po upečení na koláč rozetřeme.

  • 6

    Krájíme na porce až po vychladnutí.

Komentáře k receptu