Pečená ryba s pikantní náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 703.2 mg
- Vláknina 3280.4 mg
- Vitamín A 3280.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Ořechy jemně rozsekáme, petrželovou nať opláchneme a posekáme na jemno. Bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jader.
-
2
Vykuchané ryby očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme trochou oleje a dáme na 30 minut odležet do chadu.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme za stálého míchání pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, kousky papriky a rozsekané ořechy. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bobule vína. Vše podle chuti opepříme, osolíme a důkladně promícháme. Nádivkou ryby naplníme a uzavřeme pomocí jehel.
-
4
Kambaly poté vložíme do pekáče a pečeme na oleji v předehřáté troubě 45 minut. Během pečení ryby obrátíme, aby byly rovnoměrně opečené z obou stran, podle potřeby podléváme vodou.
-
5
Upečené ryby na talíři posypeme nasekanou petrželkou a teplé podáváme.