Grilovaná dýně a kuskus salát
Suroviny
- 6 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Kuskus
- 50 g Oříšky piniové
- 20 g Máta
- 20 g Koriandr čerstvý
- 40 g Limetková kůra
- 5 ml Med včelí
- 200 ml Vývar zeleninový
- 20 ml Balsamico ocet
- 5 ml Chilli omáčka
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kg Dýně Hokkaidó
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 17 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 345.8 mg
- Vláknina 13964.6 mg
- Vitamín A 13964.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semena a zbytek nakrájíme na 1 cm silné plátky. Vložíme do mísy, zalijeme olejem, osolíme a opepříme a ogrilujeme 10 minut z obou stran, až je dýně osmahlá a měkká. Vrátíme zpět do mísy, přidáme balsamico ocet, chilli omáčku a med a dobře promícháme.
-
2
Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme nabobtnat. Přidáme nasekanou jarní cibulku, piniové oříšky, limetkovou kůru a bylinky, jemně promícháme a podáváme s grilovanou dýní.