Thajský mangový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mango
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 90 ml Řecký jogurt
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 44.6 mg
  • Draslík 175.1 mg
  • Vláknina 4650 mg
  • Vitamín A 4650 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané mango scedíme, vložíme do mixéru, přidáme šťávu vymačkanou z limety, nastrouhanou limetkovou kůru a zpracujeme na hladkou kaši. Můžeme rovněž rozmačkat šťouchadlem na brambory a propasírovat přes síto.

  • 2

    Smetanu v míse smícháme s jogurtem a vyšleháme hustý krém. Poté zlehka vmícháme připravené mango. Směs rozdělíme lžičkou do skleněných pohárů a 1-2 hodiny necháme vychladit v lednici.

  • 3

    Po vyjmutí ihned podáváme, můžeme dozdobit plátky čerstvého manga.

Komentáře k receptu