Thajský mangový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 44.6 mg
- Draslík 175.1 mg
- Vláknina 4650 mg
- Vitamín A 4650 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládané mango scedíme, vložíme do mixéru, přidáme šťávu vymačkanou z limety, nastrouhanou limetkovou kůru a zpracujeme na hladkou kaši. Můžeme rovněž rozmačkat šťouchadlem na brambory a propasírovat přes síto.
-
2
Smetanu v míse smícháme s jogurtem a vyšleháme hustý krém. Poté zlehka vmícháme připravené mango. Směs rozdělíme lžičkou do skleněných pohárů a 1-2 hodiny necháme vychladit v lednici.
-
3
Po vyjmutí ihned podáváme, můžeme dozdobit plátky čerstvého manga.