Salát se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 379 mg
- Vláknina 12225 mg
- Vitamín A 12225 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 103.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřízneme vrchní a spodní část grapefruitu a pomeranče. Oloupeme a držíme nad mísou, abychom zachytili vykapávající šťávu a jednotlivé dílky oddělíme od blanek. Šťávu uchováme.
-
2
Na pánvičku dáme limetkovou kůru a kumkváty. Přilijeme 150 ml vody. Mírně vaříme 10 minut, poté kumkváty přidáme k ostatnímu ovoci a limetkovou kůru osušíme. Tekutinu uchováme, přidáme k ní citronovou šťávu, cukr, šťávu z ovoce a zázvorové pivo. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
-
3
Směsí přelijeme ovoce a přimícháme nasekaný zázvor.