Ovoce v medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 4 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 7.6 mg
- Draslík 429.9 mg
- Vláknina 7004.7 mg
- Vitamín A 7004.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme v míse 2 lžíce medu, jablkovou šťávu a mletý kardamom. Oloupeme mango, odkrojíme dužinu od pecky a nakrájíme ji na plátky. Jablka, hrušky a ananas nakrájíme též na plátky.
-
2
Gril rozehřejeme na nejvyšší stupeň. Grilovací mřížku obalíme alobalem a položíme na ni polovinu plátků manga, jablek, hrušek a ananasu. Potřeme polovinou medové směsi a grilujeme 10 minut. Jedenkrát mezitím obrátíme. Takto připravíme i zbylé ovoce.
-
3
Do mísy dáme řecký jogurt, bílý jogurt a promícháme s vanilkovou trestí a zbytkem medu.
-
4
Teplé ovoce podáváme s vanilkovým jogurtem.