Masové šišky z jehněčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 0.17 dl Olej olivový
  • 1 kg Jehněčí maso mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 326 mg
  • Vláknina 1042.6 mg
  • Vitamín A 1042.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme.

  • 3

    V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu.

  • 5

    Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory.

Komentáře k receptu