Masové šišky z jehněčího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 31 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 326 mg
- Vláknina 1042.6 mg
- Vitamín A 1042.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať omyjeme a najemno nasekáme.
-
2
V míse smícháme mleté jehněčí maso, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a podle chuti okořeníme koriandrem, kmínem, kardamomem, novým kořením a paprikou, opepříme a osolíme. Vše velmi důkladně promícháme a prohněteme.
-
3
V navlhčené dlani pak ze směsi vytvoříme válečky dlouhé asi 10 cm.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a v něm masové válečky pečeme ze všech stran, dokud nemají zlatavou barvu.
-
5
Podáváme horké se zeleninovým salátem a arabským chlebem. Vhodnou přílohou jsou i opékané brambory.