Pečená jehněčí kýta s pikantním přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 34 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 570.2 mg
- Vláknina 159.3 mg
- Vitamín A 159.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu potřeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme.
-
2
V misce smícháme papriku, koriandr a kmín, přidáme prolisovaný česnek a změklé máslo, vše ušleháme do pěny, kterou maso důkladně potřeme.
-
3
Kýtu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně hodinu a půl do úplného změknutí masa.
-
4
Upečenou kýtu rozkrájíme na porce a dáme na servírovací talíře.