Kuře na medu s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 52 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 222.5 mg
- Draslík 593.6 mg
- Vláknina 1224.2 mg
- Vitamín A 1224.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, důkladně potřeme částí citronové šťávy a osolíme.
-
2
V rozehřátém pekáči rozpustíme máslo a smícháme ho s medem a zbylou citronovou šťávou. Do pekáče dáme porce kuřete, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení snížíme teplotu, kuře pečeme přibližně 1 hodinu a během pečení potíráme vypečenou šťávou.
-
3
Zatímco se kuře peče, spaříme mandle, oloupeme je a nasekáme najemno.
-
4
Upečené porce kuřete na servírovacím talíři lehce posypeme zázvorem a nasekanými mandlemi.