Kuře s rýží z jednoho hrnce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 915 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 48 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 894 mg
- Vláknina 10392.1 mg
- Vitamín A 10392.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, rozporcujeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, skořici, stroužky česneku, oloupanou celou cibuli, podle chuti kurkumu, pepř a sůl. Vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Po uvaření kuře vyjmeme a vývar z něj přecedíme.
-
2
Během vaření kuřete si oloupeme a nakrájíme na plátky lilky. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky lilku osmahneme dozlatova. Osmahnuté plátky pak necháme na ubrousku okapat.
-
3
Rýži namočíme na 30 minut do vody, pak ji přes síto scedíme.
-
4
Na dno většího hrnce rozložíme opečené plátky lilku, na ně položíme porce kuřete, zasypeme rýží a přelijeme vývarem, který máme z vaření kuřete. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud rýže nevsákne všechen vývar a není měkká.
-
5
Na hrnec položíme dnem nahoru velký talíř nebo plochou mísu, hrnec opatrně i s talířem otočíme a jeho obsah na něj vyklopíme.
-
6
Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou omytou natí petrželky a nasucho opraženými nasekanými mandlemi.