Kapří hranolky s dipem
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Solamyl
- 5 g Paprika mletá sladká
- 10 g Zázvor mletý
- 3 g Kmín drcený
- 4 g Sůl
- 4 g Chilli koření mleté
- 40 g Kopr čerstvý
- 140 g Majonéza
- 40 ml Omáčka sójová
- 20 ml Limetková šťáva
- 4 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Voda pitná
- 0.2 dl Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 42 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 709.7 mg
- Vláknina 4068.2 mg
- Vitamín A 4068.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, sójovou omáčku, vodu, zázvor, kmín, sůl a chilli. Kapří filety nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a ponoříme do marinády, necháme 3 hodiny uležet.
-
2
Zatím vyrobíme limetkový dip. Do mixéru vložíme majonézu, česnek, kopr a limetkovou šťávu a umixujeme dohladka.
-
3
Marinované kapří hranolky obalíme v hladké mouce smíchané se solamylem a paprikou, poté je osmažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s limetkovým dipem.