Kuře na šafránu s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 80 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 888.2 mg
- Vláknina 11419.8 mg
- Vitamín A 11419.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 11.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme.
-
2
Kuře očistíme a rozdělíme na porce.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
4
V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme.
-
5
Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy.