Kuře na šafránu s mandlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Mandle
  • 200 g Rýže dlouhozrnná
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 888.2 mg
  • Vláknina 11419.8 mg
  • Vitamín A 11419.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 11.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mandle spaříme a oloupeme.

  • 2

    Kuře očistíme a rozdělíme na porce.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a na něm porce kuřete opečeme po všech stranách. Pak přidáme trochu šafránu, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a oloupané mandle, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 4

    V hrnci s dostatečným množství vody uvaříme rýži. Uvařenou rýži přecedíme přes síto a přidáme k měkkému kuřeti v pánvi a vše ještě společně prohřejeme.

  • 5

    Podáváme teplé, posypané najemno nasekanou petrželovou natí a dochucené kapkou citronové šťávy.

Komentáře k receptu