Lívance s medovým sirupem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 400 g Mléko plnotučné
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Sirup citronový
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 8454.4 mg
  • Vitamín A 8454.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 504.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sirup vylijeme do kastrůlku, přidáme med, spolu prohřejeme, podle chuti přidáme vymačkanou šťávu z citronu, zamícháme a udržujeme v teple.

  • 2

    Lívancové těsto: V pánvičce zahřejeme máslo, necháme vychladnout, ale ne ztuhnout. Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme celé vejce, smetanu, mléko, rozpuštěné máslo, vše důkladně vařečkou promícháme. Pánev potřeme malým množstvím oleje, lžící pokládáme do tvaru kolečka připravené těsto a pečeme z obou stran. Upečené lívance skládáme do nádoby, kde je přiklopené udržujeme až do servírování.

  • 3

    Hotové lívance skládáme do tvarů sloupce, polijeme medovým sirupem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu