Arabská krémová rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Kambala
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 124.3 mg
  • Draslík 366.7 mg
  • Vláknina 391.8 mg
  • Vitamín A 391.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme a omyjeme, rozdělíme na 4 díly, vložíme do hrnce s vodou, podle chuti přidáme koriandr, opepříme, osolíme. Vaříme do úplného změknutí, poté uvařenou rybu vyjmeme a vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru.

  • 2

    K jíšce, kterou jsme udělali z másla a mouky, přilijeme trochu rybího vývaru, krátce povaříme. Vejce v misce metlou rozšleháme s citronovou šťávou a přidáme k vařící jíšce. Vše důkladně promícháme, přilijeme do vývaru a provaříme.

  • 3

    Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.

Komentáře k receptu