Arabská krémová rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 366.7 mg
- Vláknina 391.8 mg
- Vitamín A 391.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu očistíme a omyjeme, rozdělíme na 4 díly, vložíme do hrnce s vodou, podle chuti přidáme koriandr, opepříme, osolíme. Vaříme do úplného změknutí, poté uvařenou rybu vyjmeme a vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru.
-
2
K jíšce, kterou jsme udělali z másla a mouky, přilijeme trochu rybího vývaru, krátce povaříme. Vejce v misce metlou rozšleháme s citronovou šťávou a přidáme k vařící jíšce. Vše důkladně promícháme, přilijeme do vývaru a provaříme.
-
3
Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.