Krémová cibulová polévka se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Skopové maso přední
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 72.7 mg
  • Draslík 570.9 mg
  • Vláknina 6584.2 mg
  • Vitamín A 6584.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké. Pěnu na povrchu sbíráme.

  • 2

    Oloupeme cibuli, omyjeme pórek a zeleninu nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku potom ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.

  • 3

    Polévku podáváme horkou a před podáváním posypeme jemně nasekanou omytou natí petrželky.

Komentáře k receptu