Krémová cibulová polévka se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 25 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 72.7 mg
- Draslík 570.9 mg
- Vláknina 6584.2 mg
- Vitamín A 6584.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přivedeme do varu a vaříme přikryté poklicí, dokud maso není měkké. Pěnu na povrchu sbíráme.
-
2
Oloupeme cibuli, omyjeme pórek a zeleninu nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm cibuli s pórkem osmahneme, zaprášíme moukou, 5 minut mícháme a pak přidáme do vývaru, kde směs metlou rozšleháme. Polévku potom ještě krátce provaříme, podle chuti přidáme vegetu, kmín, pepř a sůl.
-
3
Polévku podáváme horkou a před podáváním posypeme jemně nasekanou omytou natí petrželky.