Zeleninová směs s nudlemi v kokosové omáčce
Suroviny
- 150 g Brokolice
- 115 g Kapusta kadeřavá
- 150 g Nudle vaječné
- 475 ml Vývar zeleninový
- 800 ml Kokosové mléko
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 8 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 2 ks Citronová tráva
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Kari pasta
- 4 polévková lžíce Koriandr celý
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 932 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 220 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 33.6 mg
- Draslík 2502.8 mg
- Vláknina 16214.5 mg
- Vitamín A 16214.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 179.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a několik vteřin na něm necháme prohřát nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy a červenou kari pastu. Přidáme na silnější plátky nakrájenou cibuli a smažíme 5-10 minut na středním ohni doměkka. Mezitím několikrát promícháme.
-
2
Cukety, kapustu, mrkev a košťály brokolice nakrájíme na silnější plátky a přisypeme do pánve. Dvěma vařečkami důkladně promícháme, zmírníme plamen a pozvolna necháme dusit cca 5 minut.
-
3
Zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přivedeme k varu, přidáme růžičky brokolice, sušené nudle a na mírném ohni zvolna vaříme cca 20 minut.
-
4
Mezitím připravíme zdobení. Citronovou trávu podélně i s kořeny rozřízneme, z koriandru vytvoříme malou kytici. Přeložíme na větší podnos a přidáme citronovou nať. Doplníme chilli papričkami a vytvoříme obrazec květiny.
-
5
Do směsi v pánvi přimícháme sójovou a rybí omáčku a nasekanou nať koriandru. Pokrm přemístíme na podnos a ihned podáváme.