Vinná polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 749.4 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 2365.8 mg
  • Vitamín A 2365.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citrónovou kůru jemně nastrouháme a svaříme s vínem.

  • 2

    Žloutky smícháme s moukou, cukrem a trochou vody.

  • 3

    Vmícháme opatrně do vařícího vína a za stálého míchání vaříme až polévka zhoustne.

Komentáře k receptu