Thajské dušené kuře s jasmínovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 350 g Rýže jasmínová
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 866 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 640.4 mg
  • Vláknina 10696.2 mg
  • Vitamín A 10696.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na menší kousky. Rýži propláchneme ve vodě, necháme okapat, ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni osmahneme do zlatova nadrobno nasekaný česnek. Vložíme maso, zesílíme plamen a po všech stranách orestujeme do hněda. Vmícháme garam masalu, maso v koření důkladně obalíme. Přidáme rýži, ochutíme solí a promícháme.

  • 2

    Následně zalijeme vývarem, zakryjeme a přivedeme k varu. Na mírném ohni zvolna povaříme 10 minut (do změknutí rýže). Odstavíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout.

  • 3

    Směs načechráme vidličkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou natí koriandru a ihned teplou podáváme.

Komentáře k receptu