Thajské dušené kuře s jasmínovou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 38 g
- Sodík 866 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 640.4 mg
- Vláknina 10696.2 mg
- Vitamín A 10696.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na menší kousky. Rýži propláchneme ve vodě, necháme okapat, ve woku rozpálíme olej a na mírném ohni osmahneme do zlatova nadrobno nasekaný česnek. Vložíme maso, zesílíme plamen a po všech stranách orestujeme do hněda. Vmícháme garam masalu, maso v koření důkladně obalíme. Přidáme rýži, ochutíme solí a promícháme.
-
2
Následně zalijeme vývarem, zakryjeme a přivedeme k varu. Na mírném ohni zvolna povaříme 10 minut (do změknutí rýže). Odstavíme a necháme přibližně 10 minut odpočinout.
-
3
Směs načechráme vidličkou, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou natí koriandru a ihned teplou podáváme.