Srnčí guláš s paprikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 19 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 900.3 mg
- Vláknina 13450 mg
- Vitamín A 13450 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.5 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.
-
3
Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.